Активним учешћем у Ноћи истраживача, ученици четвртог разреда прехрамбеног смера
објаснили су на који начин користимо науку у свакодневном животу. У лабораторији коју
су преселили из школе у кафе Азимут, пред својим другарима из Прве техничке школе,
али и свим заинтересованим пролазницима, демонстрирали су процес производње
чоколаде уз осврт на порекло, сировине и врсте омиљене посластице. Поред тога
присутни су имали прилику да погледају различите начине спремања кафе и да исту
пробају. Реализатори активности су Јелена Атанасковић и Славољуб Миловановић уз
подршку Научног клуба Центра за образовање Крагујевац.
![](http://www.prvatehnicka.edu.rs/wp-content/uploads/2023/09/11-1-1024x742.jpg)
![](http://www.prvatehnicka.edu.rs/wp-content/uploads/2023/09/10-1-1-1024x768.jpg)
![](http://www.prvatehnicka.edu.rs/wp-content/uploads/2023/09/9-1-768x1024.jpg)
![](http://www.prvatehnicka.edu.rs/wp-content/uploads/2023/09/7-1-1-768x1024.jpg)
![](http://www.prvatehnicka.edu.rs/wp-content/uploads/2023/09/8-1-768x1024.jpg)
![](http://www.prvatehnicka.edu.rs/wp-content/uploads/2023/09/6-1-1-768x1024.jpg)
![](http://www.prvatehnicka.edu.rs/wp-content/uploads/2023/09/3-1-1-584x1024.jpg)
![](http://www.prvatehnicka.edu.rs/wp-content/uploads/2023/09/5-1-1024x768.jpg)
![](http://www.prvatehnicka.edu.rs/wp-content/uploads/2023/09/4-1-1-583x1024.jpg)
![](http://www.prvatehnicka.edu.rs/wp-content/uploads/2023/09/1-1-1-573x1024.jpg)
![](http://www.prvatehnicka.edu.rs/wp-content/uploads/2023/09/2-1-2.jpg)