Трећи дан – Прунду

Уторак, 8.10.2024. год.

Прва активност трећег дана била је путовање у Природни парк “Комана”. Домаћин нам је представио минимално инвазивне конструкционе технологије, као и обилазак природних атракција парка. Ученици су имали прилику да се упознају са локалном флором и фауном, као и важности очувања природних станишта. Током шетње кроз парк, истраживали су природне лепоте и сликали их.

Чланови тима, у истом саставу као и на предходним активностима, припремили су презентацију која се фокусирала на концепту минимално инвазивне градње. Објаснили су предности ових технологија у контексту смањења негативног утицаја на околину, уз фотографије направљене током шетње. 

Следећа активност била је обилазак града Giurgiu, где смо посетили неке од најзначајнијих туристичких атракција, укључујући Кулу сат, симбол града и важну историјску грађевину, као и историјски музеј, где смо упознали културну и историјску прошлост региона. Након тога смо посетили археолошко налазиште. Такође, обишли смо Луку Giurgiu. 

Сви учесници пројекта, наставници и ученици, су се сагласили да је путовање било корисно и да желе да учествују у сличним активностима у будућности.