Презентација “Достигнућа младих” са вама!

Дана 10.октобра 2024.године одржана jе презентација регионалног такмичења Пословни изазов. Ово је уједно прва активност за ученике, у Мејkers lab-u, савремено опремљеном простору који ученицима омогућава стицање многих модерних вештина. Фацилитатори су били алумнисти Алумни клуба Достигнућа младих у Србији : Немања Јовановић, Срђан Констатиновић и Даница Петковић. Представљена је потрага за најкреативнијим и најпредузимљивијим средњошколцима која ће бити одржана 20. новембра у хотелу Крагујевац.


То је једнодневни догађај у коме представници пословног сектора постављају пред тимове ученика “изазов”- задатак, који представља неки од њихових реалних пословних проблема. Тимови затим, уз помоћ пословних партнера осмишљавају решењe овог проблема и презентују га пред жиријем. Затим, одрађена је радионица “НАПИШИ СВОЈ ЦИЉ – ОВДЕ И САДА”, која има за циљ да млади своја претходна искуства пренесу у форми CV-a по “мери послодавца”. Kрајњи исход је био пројекција себе из будућности, тј.прављење CV-a који ће бити актуелан и реалан за 5 година.

Овом догађају присуствовали су: Сташа Сарајлић Ђоровић (члан Тима за каријерно вођење и саветовање), Јелена Атанацковић, Снежана Миловановић, Велимир Дуканац, Славољуб Миловановић и координатор Тима КВис – Слађана Милошевић.